Γυμναστήρια: «Σολομώντεια» λύση για τις συνδρομές
Μία «Σολομώντεια» λύση όσον αφορά στις συνδρομές, που έχουν ήδη πληρώσει οι καταναλωτές, αλλά για διάρκεια τριών μηνών δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν
Μία «Σολομώντεια» λύση όσον αφορά στις συνδρομές, που έχουν ήδη πληρώσει οι καταναλωτές, αλλά για διάρκεια τριών μηνών δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν
Μία «Σολομώντεια» λύση όσον αφορά στις συνδρομές, που έχουν ήδη πληρώσει οι καταναλωτές, αλλά για διάρκεια τριών μηνών δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν λόγω του lockdown, προτείνει στα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων. «Η οδηγία, που έχουμε απευθύνει, χωρίς, ωστόσο, να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, είναι να αναλάβουν αμφότερες οι πλευρές τη ‘ζημιά’. Εξάλλου, ούτε εμείς θέλαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία μας ούτε και οι καταναλωτές να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα. Εάν, λοιπόν, χάθηκαν τρεις μήνες λόγω του lockdown, τότε θα μπορούσαν να πάρουν 1,5 μήνα επέκταση», τονίζει στο MarketNews.gr ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Δώρος Κλεοβούλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γυμναστήρια συμπληρώνουν στις 15 Ιουνίου τρεις μήνες σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, περίοδο, κατά την οποία γίνεται παραδοσιακά το 40% του ετήσιου τζίρου τους. «Αρχικά είχε προγραμματιστεί τα γυμναστήρια να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου. Μετά έπεσε στο ‘τραπέζι’ η 13η Ιουλίου. Τελικά, κατόπιν και δικής μας παρέμβασης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε το άνοιγμά τους στις 15 του τρέχοντος μηνός. Είμαστε από τις 15 Μαρτίου, τρεις μήνες, δηλαδή, σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας. Το επίμαχο διάστημα δε, έχουμε την κορύφωση της επισκεψιμότητάς μας. Το 40% του ετήσιου κύκλου εργασιών μας, δηλαδή, γίνεται αυτή την περίοδο, με το υπόλοιπο 60% να μοιράζεται στα υπόλοιπα τρία τρίμηνα. Θα έλεγε κανείς πως πέσαμε στην περίπτωση», σχολιάζει, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως το… comeback θα είναι δυναμικό, αφού θα ληφθούν επιπλέον μέτρα από αυτά, που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση. «Πέρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει επεξεργαστεί η πολιτεία, πιστεύουμε πως εμείς πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα, προκειμένου να πείσουμε το κοινό ότι το γυμναστήριο είναι ένας ασφαλής χώρος», σημειώνει, αποκαλύπτοντας πως η εισήγηση του Συνδέσμου είναι:
«Εισηγούμαστε διάφορα πράγματα, τα οποία δεν προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κι αυτό γιατί, πριν από την αναστολή λειτουργίας μας παρατηρήθηκε μία μείωση προσέλευσης του κοινού. Ο κόσμος, δηλαδή, φοβήθηκε. Με τις σκηνές, που παρακολουθήσαμε από Ισπανία και Ιταλία, είναι πολύ πιθανόν να είναι σήμερα ακόμη πιο επιφυλακτικοί», καταλήγει. Υπενθυμίζεται πως σε όλη την επικράτεια λειτουργούν 2.500 μονάδες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες απασχολούν περίπου 42.000 εργαζόμενους, γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
Τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τα γυμναστήρια
Οδηγίες για το πώς θα λειτουργούν τα γυμναστήρια της χώρας έδωσε στο τέλος του περασμένου μήνα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των παραβρισκόμενων θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε γυμναστηρίου, ενώ ο εκάστοτε αθλούμενος θα πρέπει να ενημερώνει προηγουμένως τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου ότι θα προσέλθει για προπόνηση. Την ίδια ώρα, καθορίζεται ότι η απόσταση ανάμεσα στα όργανα, όπως είναι οι διάδρομοι, θα είναι τα δύο μέτρα.
Αναλυτικά τα μέτρα είναι τα εξής:
Χώρος γυμναστηρίου
Ανάρτηση, στην είσοδο και σε εμφανή σημεία εσωτερικά του γυμναστηρίου, οδηγιών που αφορούν:
Πρόβλεψη για επάρκεια υγειονομικού υλικού
Χρήση της τουαλέτας με προδιαγραφές
Τα μέτρα για το προσωπικό
Τα μέτρα για τους αθλούμενους
Facebook Comments