Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις 16.00 με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε απευθύνει στις 3 Ιουνίου σχετική επιστολή προς τον κ. Μισέλ. Στη συνομιλία, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει επίσης για την αποτελεσματικότητα διεθνών δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η «Επιχείρηση Ειρήνη».

Παράλληλα θα συζητηθoύν οι εξελίξεις εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2020, με έμφαση στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης Στις 5 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Νάιαλ Φέργκιουσον στο πλαίσιο του Delphi Εconomic Forum.

Αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα απαντήσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», ενώ το Σάββατο 13 Ιουνίου θα μεταβεί στη Σαντορίνη, εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα.

Facebook Comments