Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κλήθηκε να πάρει θέση για το ζήτημα με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, που απέκτησε μέσα στο 2019 άλλα έξι σπίτια με σκοπό να τα νοικιάσει σε ΜΚΟ για μετανάστες.

Ο Ν. Φίλης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», επικαλέστηκε την επεξηγηματική δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα χρήματα που θα παίρνει από τους μετανάστες θα τα δίνει σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σημειώνοντας ότι «ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει εξηγήσεις πολύ πειστικές. Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα που αφορούν στην ενοικίαση θα τα δώσει».

Ακόμη, τόνισε ότι  «ο Παπαδημούλης είχε “καθαρό” χρήμα, φορολογημένο».

Αναφερόμενος στην υποτονική δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης είπε πως «η εντολή του λαού όταν μας έδωσε 32% ήταν να βελτιωθούμε, για να επιστρέψουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε», ενώ πρόσθεσε ότι «τις ακούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη».

Με πιθανή ως νέα ονομασία του κόμματος την «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», «έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να εκφράσει έναν ευρύτερο πολιτικό χώρο» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη διεύρυνση.

Ακόμη, ξεκαθάρισε «εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε. Θέλουμε να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα θέσουμε στη δοκιμασία του κόσμου».

Στην ίδια κατεύθυνση, «τα προβλήματα που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε με μια παλινδρόμηση. Το ΠΑΣΟΚ ήταν Κίνημα της εποχής του. Τέλειωσε. Τώρα χρειάζονται νέες προτάσεις, νέα προγράμματα, νέα σχέση με την πολιτική» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Είμαστε ένα είμαστε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που μπορεί να εκπροσωπεί δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές του ευρύτερου χώρου. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει λύση στα λαϊκά προβλήματα. Το άλλο είναι σαλταδορισμός» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, «στο θέμα της υγειονομικής κρίσης πήγε καλά, γιατί είχε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε από πλευρά του ο κ. Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΜΕ.

Υπογράμμισε «Είμαι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, αλλά με διαφάνεια και κανόνες», κάνοντας λόγο για «θέμα δημοκρατίας», ενώ είπε «εγώ προσωπικά υποστηρίζω την πρόταση της ΕΣΗΕΑ» για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Τύπου γνωστοποίησε ο κ. Φίλης, όπως και ότι πολλές από τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Παιδείας ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ παρατήρησε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα ότι «στο υπουργείο Παιδείας ο κάθε υπουργός άλλαζε τον προηγούμενο». Από πλευράς του, «η αριστεία ούτε προκηρύσσεται ούτε καταργείται» εξήγησε ο Νίκος Φίλης και περιέγραψε πως «ως υπουργός παιδείας έκανα διάλογο με άτομα που δεν ανήκαν στο δικό μας χώρο αλλά είχαν παιδαγωγική προσέγγιση», σημειώνοντας ότι «Χρειαζόμαστε αναβάθμιση για μια ισχυρή παιδεία».

Facebook Comments