Το κλείσιμο όλων των σχολείων στην κινεζική πρωτεύουσα αποφάσισαν οι αρχές του Πεκίνου λόγω ανησυχιών για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η Κίνα άρχισε να ελέγχει όλα τα φορτία εισαγόμενου κρέατος μετά τον εντοπισμό της νέας εστίας κρουσμάτων σε αγορά τροφίμων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα σχολεία στο Πεκίνο θα συνεχίσουν τα διαδικτυακά μαθήματα.

Οι αρχές  απαγόρευσαν επίσης την έξοδο από την πρωτεύουσα της Κίνας σε πρόσωπα υψηλού κινδύνου και ανέστειλαν κάποιες από τις συγκοινωνίες προς άλλες επαρχίες και περιοχές, ενώ το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού στην πρωτεύουσα ανέβηκε στο 2 από το 3 που βρισκόταν προηγουμένως.

Αξιωματούχοι στην πόλη έκαναν λόγο για 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Δευτέρα. Το στοιχείο αυτό αυξάνει τον αριθμό των μολύνσεων στην πόλη, κατά το τρέχον ξέσπασμα, σε τουλάχιστον 106.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη αναζωπύρωση στην Κίνα από τον Φεβρουάριο, που ανακινεί τους φόβους για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οποία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι τον Δεκέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα, ο νέος κορωνοϊός έχει προσβάλει πάνω από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και οι νεκροί εξαιτίας της Covid-19 έχουν ξεπεράσει τις 435.000 στον πλανήτη.

Αν και δεν έχει επιβληθεί lockdown παρόμοιο με αυτό στην Ουχάν, σε επίπεδο συνοικιών, οι αρχές της δαιδαλώδους κινεζικής πρωτεύουσας έχουν περάσει σε κατάσταση παρόμοια με αυτή «καιρού πολέμου»: σε πολλές γειτονιές έχουν στηθεί σημεία ελέγχου που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, τα σχολεία έχουν κλείσει, στους δημότες συστήνεται σθεναρά να τηρούν αυστηρά τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Facebook Comments