Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται το usb με την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποφασίσει το συντομότερο εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα.

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διαβίβασε σήμερα στον εισαγγελέα έναν πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία, απέστειλε το συνοδευτικό έγγραφο του κ. Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της διήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ. Παππά.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διαβίβασε τον φάκελο στον εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη τους δράστες και τις αποδείξεις».

Facebook Comments