Στη συνέχεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφού φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, στράφηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος σε συναντήσεις τους, με πηγές της ΝΔ να εντοπίζουν τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε.

Τι ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος

«Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαράς, ήταν το 2016 μπορεί και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Ήταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή. “Μιμάκο ή Μιμάκι” με αποκάλεσε κάπως το λένε στην Μεσσηνία,δεν θυμάμαι. Μου είπε θέλω να σε δω. Είχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λέω ναι. Παράνομο είναι;
Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να με ξηλώσει. Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας, που θελετε να βάλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς. “Όπως θα γυρνάς έλα”. Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. “Τι εννοείς” του είπα. “Έχουν την υπόθεση του οι Οικονομικοί εισαγγελείς”, μου είπε.

Του είπα “ξέχνα το Αντώνη”.

“Εντάξει Μίμη” μου είπε, ξέχνα το. “Άλλωστε την Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος ο Παπασταύρου”, μου είπε ο κ.Σαμαράς.

Όταν το είπα αυτό, ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψεύσει.

Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη.

Βουλευτές ΝΔ: «Η Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς»

Παπαγγελόπουλος: «Εισαγγελέας Διαφθοράς έγινε το 2017, το 2015- 2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα είχε χρεωθεί την υπόθεση.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής».

Πηγές ΝΔ: Έχει επιλεκτικό αλτσχάιμερ

Ο κ. Παπαγελόπουλος συνεχίζει να πεφτει σε συνεχείς αντιφάσεις, να ψεύδεται συνεχώς και να αποκαλύπτεται ότι εχει επιλεκτικό αλτσχάιμερ… Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς ειχε συνάντηση στο Μ. Μαξίμου με τους κκ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή, Παπασταύρου. Οταν του επισημάνθηκε ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, επικαλέστηκε το υπόμνημα Φιλιππάκη. Όταν του ειπώθηκε ότι δεν το λέει αυτό, επικαλέσθηκε ασθενή μνήμη και το ανακάλεσε… Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι -δεν θυμάται ποτέ- στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργου, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον κ.Παπασταύρου μεσω της… κ. Τουλουπάκη! Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν να ισχύει καθώς η κ. Τουλουπακη ανέλαβε την υποθεση το …2017, “θυμήθηκε” ότι ήταν βοηθός του κ. Αθανασίου..! Όταν του ειπώθηκε πως η κ. Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενω η υπόθεση είχε αποσταλεί απο τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Σεπτέμβριο του… 2015, δεν… θυμόταν! Σήμερα υπέπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις.

Κύκλοι ΝΔ: Φοβάται τις συνέπειες των ψεμάτων του

Μετά την ηχηρή παραδοχή του πως «ο Αντώνης Σαμαράς δεν με πίεσε και δεν παρενέβη» και κατόπιν συνεχών αντιφάσεων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πιστός στο δόγμα του «όταν ζορίζομαι επικαλούμαι κόπωση» ζήτησε εκ νεου διακοπή. Έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν, εκ νέου θέλησε να αποχωρήσει. Κύκλοι της ΝΔ υποστηρίζουν πως «το κατενάτσιο Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται προφανώς επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του».

Facebook Comments