Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τουλάχιστον τέσσερις είναι οι συναντήσεις που έγιναν μεταξύ Νίκου Παππά και Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Evening Report του Γιώργου Κουβαρά, ο τότε πανίσχυρος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία και στο Ισραήλ. Άρα μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε τουλάχιστον 4 συναντήσεις τους.

Μία στο γραφείο του Νίκου Παππά, μία στις 10 Μαρτίου 2016 στο Μαξίμου, μία στις 21 Μαΐου 2016 στην Κύπρο (απ’ όπου και η μαγνητοφωνημένη συνομιλία) και και μία που αποκαλύφθηκε μόλις και έγινε στο Ισραήλ στις 21 Μαρτίου 2018 (φωτό). Το σύνολο 4 συναντήσεις σε 3 χώρες, με την Χριστίνα Κοραή να αναρωτιέται με νόημα αν έχει υπάρξει και τέταρτη χώρα.

Όσο το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, τόσο πιο επίμονα γίνονται τα ερωτήματα. Ένα βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τέσσερις συναντήσεις Παππά- Μιωνή και ο τότε Πρωθυπουργός ήταν στο σκοτάδι; Επιπλέον, όταν ο Νίκος Παππάς ισχυρίζεται ότι τη συνάντηση την επέβαλαν υψηλοί διπλωματικοί δίαυλοι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε γνώση αυτής της επιβολής;

Γιατί τόσες συναντήσεις;

Τέσσερα ραντεβού είναι πολλά για να δικαιολογηθούν έτσι απλά. Ο Παππάς εμφανίζεται να λέει στον Μιωνή ότι θα πει στον Παπαγγελόπουλο να του φέρει την τύπισσα (Τουλουπάκη) για να της πει «κορίτσι μου καταλαβαίνεις το κάνεις;», τουτέστιν είναι λάθος ο έλεγχος στον Μιωνή. Σε κάθε περίπτωση, οι ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις Μιωνή και Παπασταύρου συνέχιζαν να τρέχουν.

Άρα; Μήπως το ζόρι της τότε κυβέρνησης ήταν από τότε να κρεμάσει στα μανταλάκια τη Μαρέβα, αναρωτήθηκε η Χριστίνα Κοραή.

Και μία απάντηση στο γιατί ο Νίκος Παππάς ισχυρίζεται -το δύσκολα πιστευτό- ότι αναφερόταν στον ίδιο τον Μιωνή, τον Σαμαρά και τον Παπασταύρου όταν έλεγε ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά. Γιατί, αν επιβεβαίωνε ότι αναφερόταν στον Παπαγγελόπουλο θα έμπαινε στο κάδρο και ο ίδιος και θα έπρεπε να ελεγχθεί…

Facebook Comments