Ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού την 1η Ιουλίου, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στους στόχους για αυτή την “δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία για τον τουρισμό” όπως την χαρακτήρισε. Παράλληλα τόνισε πως αύριο θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία “καραντίνα” που θα υπάρχουν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ξενοδόχους να υπάρξει η πρόβλεψη για ένα δωμάτιο καραντίνα σε κάθε μεγάλο ξενοδοχείο, ενώ εξαίρεσε από αυτό τον κανόνα τα μικρά καταλύματα. “Το πρώτο θύμα της πανδημίας είναι ο τουρισμός. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Προχωράμε σε προσεχτική επανεκκίνηση του τουρισμού με κανόνες ασφαλείας αλλά και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος των προβλημάτων και πρόλογος νέων επιτυχιών. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων εφόσον κριθεί αναγκαίο. “Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αφουγκράζεται την αγορά. Όποτε χρειαστεί θα προθέτονται μέτρα στήριξης για να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Δεν ωραιοποιώ τις καταστάσεις άλλωστε γνωρίζεται την πραγματικότητα από κοντά”.

Facebook Comments