Kύκλωμα εκβιαστών με την συμμετοχή επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στο οποίο συμμετείχε και εν ενεργεία (τότε) βουλευτής των ΑΝΕΛ, αποκαλύπτει η Καθημερινή. Η υπόθεση ανάγεται στο 2016 και πλέον οι επίορκοι αξιωματικοί καλούνται να καταθέσουν στην Δικαιοσύνη ως ύποπτοι.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ, καθώς όπως προκύπτει από έγγραφο της ΕΥΠ- που είχε θέση σε παρακολούθηση τα τηλέφωνα επιχειρηματικών, νονών της νύχτας, επίορκων αξιωματικών και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ- η υπηρεσία είχε ενημερώσει για την εν εξελίξει έρευνα και τον Πρωθυπουργό και τον τότε Πρόεδρο της Βουλής. Μόνο που η ενημέρωση των δύο διέρρευσε, άγνωστο πώς, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και ο βουλευτής να σταματήσουν να μιλάνε από το τηλέφωνο, αφού γνώριζαν ότι είναι υπό παρακολούθηση.

Η αναφορά που συνέταξε η ΕΥΠ είναι 70 σελίδες και υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή για την έρευνα φέρεται να υπήρξε η ηχογράφηση των συνομιλιών του μετέπειτα δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα με εν ενεργεία (τότε) βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Αντικείμενο της συνομιλίας των δύο ήταν η διαμεσολάβηση του βουλευτή- το όνομα του οποίου δεν δημοσιεύεται- ώστε διαγωνισμοί, όπως αυτοί για την τροφοδοσία των hotspots ή για τη λειτουργία του καφενείου της Βουλής, να πάνε σαν “δουλειές” στον επιχειρηματία.

Το τραγικό είναι ότι σύμφωνα με την έκθεση της ίδιας της ΕΥΠ -η ενημέρωση του πρωθυπουργού όπως και του προέδρου της Βουλής- είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα να διαρρεύσει στα πρόσωπα που ήταν υπό έλεγχο. Μάλιστα όπως γράφει η Καθημερινή και ο αστυνομικός συντάκτης Γιάννης Σουλιώτης, στη σελίδα 38 της αναφοράς της ΕΥΠ αναφέρεται επί λέξει ότι:

“Μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους”.

Στην συνέχεια ο διάφοροι συμμέτοχοι στο κύκλωμα σταμάτησαν να χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσω –πιθανόν– της εφαρμογής Viber, που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ελεγχθεί και να κάνει παρακολούθηση η ΕΥΠ.

Facebook Comments