Διψήφια διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πανελλαδική δημοσκοπική έρευνα της MRB.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 40,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,9%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ΚΚΕ με 5,2%, Ελληνική Λύση με 3,8%, ΜέΡΑ 25 με 2,8%, Χρυσή Αυγή με 1,5%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 13,2%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Στη δημοτικά των πολιτικών αρχηγών, ο Κ. Μητσοτάκης καταγράφει ευνοϊκή γνώμη 43,4%, ο Αλ. Τσίπρας 28,6%, η Φ. Γεννηματά 18,2%, ο Δ. Κουτσούμπας 12,9%, ο Γ. Βαρουφάκης 12% και ο Κ. Βελόπουλος 9%.

Η πανδημία του Covid -19 έχει αφήσει βαθιά σημάδια στην ζωή της χώρας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Ως προς το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, το 75,3% των ερωτηθέντων φοβάται μια έξαρση της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 63,4% ανησυχεί με την πιθανότητα να ασθενήσει προσωπικά ή να ασθενήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, κυρίως ηλικιωμένοι. Το 62,1% των πολιτών απαντά ότι «το εισόδημα του νοικοκυριού έχει ήδη μειωθεί λόγω της πανδημίας» και «το εισόδημα του νοικοκυριού θα μειωθεί λόγω της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Facebook Comments