Στο Ελληνικό βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εγκαινιάσει με την παρουσία του την έναρξη των εργασιών.

Αποτελεί μία ως επί το πλείστον συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού που καθώς μετά από τόσα χρόνια αναμονής εκκινεί το πολύκροτο επενδυτικό σχέδιο.

Το Ελληνικό «θα γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο», σημείωσε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του συμπληρώνοντας ότι «ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης». «Θα είναι ένα έργο σύγχρονο οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον και θα συμβολίζει την νεά Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συγκρούστηκε μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από την όσμωση του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο και εξασφαλίζει ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους»

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκινούν από πέντε κτήρια τα οποία έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση του υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται κατ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεομένων κτιρίων ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα όπως φαίνεται από τα επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα

Facebook Comments