Η εφημερίδα Παραπολιτικά φέρνει στο φως και μία συνάντηση που έγινε λίγο πριν τον διαγωνισμό στο σπίτι του Κώστα Αρβανίτη. Σε αυτή φέρεται να συμμετείχαν οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής προς το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου πως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει σε κανέναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Παραπολιτικών, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκείνων των ηµερών επιµένουν ότι παρ’ όλα αυτά ο Καλογρίτσας καλείται στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Ν. Παππά, αλλά και µε τη σύµφωνη γνώµη Τσίπρα και παίρνει διαβεβαιώσεις ότι τα χρήµατα θα βρεθούν και ότι είναι κεντρική απόφαση να δηµιουργηθεί ένα κοµµατικό κανάλι.

Το κρίσιµο πλέον είναι να βρεθούν τα λεφτά. Τότε στην εξίσωση µπαίνει -κατά δήλωσή του και µε βάση την κατάθεσή του- ο οικονοµολόγος Κυριάκος Τόµπρας, πρώην ιδιοκτήτης της ασφαλιστικής εταιρείας Astra και άνθρωπος που ανήκε στον στενό κύκλο συνεργατών του τότε συγκυβερνήτη, Πάνου Καµµένου, και του κουµπάρου του, Χρ. Καλογρίτσα.

Όπως είχε αποκαλύψει σε ουδέτερο χρόνο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. που είχε στενές σχέσεις µε τον Νίκο Παππά, µαζί µε έναν δικηγόρο, πηγαίνουν µια πρόταση στο Μέγαρο Μαξίµου που λέει ότι µια ξένη πολυεθνική εταιρεία-κολοσσός ενδιαφέρεται να τοποθετήσει κεφάλαια για να επενδύσει στις τηλεοπτικές άδειες.

Το µόνο θέµα που πρέπει να λυθεί, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι ότι οι ίδιοι δεν µπορούν να εµφανιστούν και ζητούν έναν Έλληνα εκπρόσωπο που θα ασχοληθεί. Πράγµατι, το Μαξίµου τούς παραπέµπει στον κ. Καλογρίτσα. Οπως εξάλλου παραδέχεται ανοικτά και ο ίδιος ο κ. Τόµπρας, οι Λιβανέζοι Χούρι (CCC) ήθελαν να κάνουν µια τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο επιθυµούσε και ο επιχειρηµατίας Χρήστος Καλογρίτσας, χωρίς όµως να έχει τα χρήµατα.

Σύµφωνα µε τον κ. Τόµπρα, επρόκειτο για επένδυση 50 εκατοµµυρίων ευρώ. Οι Χούρι θα έβαζαν µπροστά 25 εκατ. και άλλα 25 εκατ. ο έλληνας επιχειρηµατίας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το πολιτικό πρόσωπο που βρέθηκε πολύ κοντά τη συγκεκριµένη περίοδο στον τότε υπουργό, µία από τις αρχικές συναντήσεις έγινε µεταξύ του Ν. Παππά και του Σάµερ Χούρι, όπου και συµφωνήθηκε το ποσοστό να είναι 51% ο Καλογρίτσας και 49% οι Λιβανέζοι.

Την περίοδο εκείνη και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου, αναφέρουν τα Παραπολιτικά, διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη εκδήλωση για τη διαπλοκή και τον ρόλο των ΜΜΕ, λίγες ημέρες δηλαδή πριν κατατεθούν οι φάκελοι στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο πάνελ των ομιλητών βρισκόταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς ενώ στο πλευρό του ήταν και ο τόττε διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που θα συμμετείχε στο project ήταν και ο Κώστας Αρβανίτης ο οποίος μαζί με μία ομάδα 15-20 ατόμων θα προετοίμαζε το πρόγραμμα.

Αργότερα, αποφασίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδες, να αυξηθεί το μπάτζετ του καναλιού από τα 50 εκ. ευρώ στα 70. Μετά τις εξελίξεις, φέρεται να ακολούθησε και νέα συνάντηση με τους Λιβανέζους οι οποίοι όμως επέμειναν στην αρχική τοποθέτησή τους για συμμετοχή τους με 25 εκ. ευρώ. Τότε έπεσε η ιδέα από πλευρά τους, να συμμετάσχουν στο 30% του καναλιού επενδύοντας 21 εκ. ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να φτιάξουμε ένα μικρό Al Jazeera».

Η διαπραγμάτευση παρά τα εμπόδια φέρεται να συνεχίστηκε κανονικά. Ο Καλογρίτσας – σύμφωνα με τα Παραπολιτικά – ενημερώνει το Μαξίμου για την πρόταση των Λιβανέζων σημειώνοντας ότι θα χρειαζόντουσαν άλλα 49 εκ. ευρώ.

«Χρήστο προχωράμε κανονικά» φέρεται να ήταν η απάντηση που πήραν. Εκείνη την περίοδο, στα τέλη Ιουνίου του 2016, η Τράπεζα Αττικής εγκρίνει δάνειο ύψους 15 εκ. ευρώ στις εταιρείες συμφερόντων Καλογρίτσα ενώ αμέσως μετά ιδρύεται η «Ι. Καλογρίτσας Α.Ε» με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκ. ευρώ με απώτερο στόχο την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας.

Στις 29 Αυγούστου του 2016, μία ημέρα δηλαδή πριν τον διαγωνισμό, στον λογαριασμό της εταιρείας «Ι. Καλογρίτσας» στην Τράπεζα Αττικής φθάνει έμβασμα 3 εκ. ευρώ από θυγατρική εταιρεία της CCC ως προκαταβολή για την υποτιθέμενη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά φέρνει στο φως και μία συνάντηση που έγινε λίγο πριν τον διαγωνισμό στο σπίτι του Κώστα Αρβανίτη. Σε αυτή φέρεται να συμμετείχαν οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας. Το αντικείμενο της συνάντησης, αναφέρει η εφημερίδα ήταν η λήψη της απόφασης σχετικά με το ύψος του τιμήματος που θα έδινε την επόμενη μέρα ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που θα εκπροσωπούσε στον διαγωνισμό της εταιρεία.

Facebook Comments