Με ειρωνική διάθεση σχολίασε στο facebook η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα τα όσα δήλωσε η Ελένη Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Αρβελέρ, δήλωσε για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί ότι είναι η δεύτερη άλωση της Πόλης, ενώ στις ίδιες δηλώσεις της στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι αυτή η κίνηση Ερντογάν είναι η πραγματική Αλωση της Κωνσταντινούπολης. Και πρόσθεσε:

“Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα”.

Τι έγραψε η Έλενα Ακρίτα:

Τι εννοεί η κ. Αρβελερ όταν αναφέρεται στην ‘δεύτερη αλωση’ της Κωνσταντινούπολης; Εννοεί δεύτερη άλωση από τους Τούρκους; Η Τετάρτη σταυροφορία δεν μετράει ε;

Το δεύτερο, εξίσου δηκτικό σχόλιο, έγινε λίγη ώρα μετά και αφορούσε την δήλωση Αρβελέρ για τον συμβολισμό της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί. Σε απάντηση στις αναφορές της κ. Αρβελέρ για τους συμβολισμούς που έχουν ανάγκη οι Τούρκοι, η Έλενα Ακρίτα έριξε το καρφί της για την δήλωση περί “δακρυσμένων ψηφιδωτών”. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι Ελληνες κάνουμε χρήση και δείχνουμε να έχουμε ανάγκη των ίδιων συμβολισμών…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Facebook Comments