Ο άλλοτε υπαρχηγός  της Πυροσβεστικής, Γιάννης Βασιλειάδης, επιβεβαίωσε τις συνομιλίες μεταξύ του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο και του εμπειρογνώμονα, Δημήτρη Λιότσου.

Ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σημείωσε για τον αρχηγό Βασίλη Καπέλιο πως «πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του. Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα».

Αναφορικά με την πυρκαγιά στη Μάνη, παραδέχθηκε πως «για την Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη».

Από τις αποκαλύψεις δεν ξέφυγε το όνομα του τότε αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκου Τόσκα, για τον οποίο και υπογράμμισε πως «ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές. Πλέον νιώθω ηθική δικαίωση. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Δικαίωση, επιτέλους».

Η απάντηση Καπέλιου

Νωρίτερα, ο πρώην αρχηγός Βασίλης Καπέλιος απαντώντας για τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο με τις συνομιλίες του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσου, υπογράμμισε:

«Αγανακτώ. Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα; Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος; Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέου τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτά που ακούγονται, είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο».

Να θυμίσουμε πως στο ντοκουμέντο, ο κ. Ματθαιόπουλος ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά πως «έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (σ.σ. αρχηγό της Πυροσβεστικής)-Βασιλειάδη (σ.σ. υπαρχηγό της Πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρις εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στις εισαγγελίες του Γυθείου και του Πειραιά».

Facebook Comments