Επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου έκανε απρεπή χειρονομία προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου προκαλώντας την αντίδραση του προεδρείου.

Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας αποφάσισε την επιβολή του πειθαρχικού μέτρου της απομάκρυνσης από την αίθουσα της Ολομέλειας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όρθιος στην αίθουσα, είχε νωρίτερα χειρονομήσει σε βάρος του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακαλώ ησυχία! Κύριε Μάρκου στη θέση σας! Και μην απειλείτε! Παρακαλώ ηρεμία!», συνέστησε ο κ. Μπούρας, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες βουλευτών ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασχημόνησε σε βάρος συναδέλφων του στη ΝΔ.

«Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο», είπε ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε: «Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας! Καταδικαστέα! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!», ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε: «Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Δακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!».

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ) : Ντροπή σου αλήτη κι εσύ και οι υπόλοιποι

ΒΙΤΣΑΣ: Και ο Κωνσταντινόπουλος τον έβρισε 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή σου ψεύτη. Είσαι ψεύτης

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βίτσα σεβάσου την ιστορία σου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρκόπουλο: Είσαι νούμερο. Ηλίθιε

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Την περασμένη εβδομάδα ο Πολακης μου φώναζε “άντε να γλείψεις καμία τρυπα”.

Κικίλιας σε Μάρκου: Δεν ντρέπεσαι λίγο, ξεφτιλισμένε;

 

Ο καυγάς διήρκεσε πάνω από ένα τέταρτο ενώ όταν η συνεδρίαση επανήλθε ο κ. Μπούρας ανακοίνωσε την αποβολή του κ. Μάρκου για απρεπή συμπεριφορά.

Ο κ. Μάρκου από την πλευρά του υποστηρίζει ότι την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ κ. Κεγκέρογλου είπε: «Τι θα πει; τα ίδια που είπε ο Πλεύρης. Για να του απαντήσει ο κ. Κωνσταντόπουλος: Μιλάς κι εσύ που είσαι στην διαπλοκή; Έχω ράμματα για την γούνα σου. Με τον κ. Μάρκου να απαντά σύμφωνα πάντα με την δική του εκδοχή ότι: «Μιλάτε εσείς για διαπλοκή που είστε ανοικτοί».

Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν ότι: την ώρα που ανέβαινε στο βήμα να μιλήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο κ. Μάρκου άρχισε να βρίζει. «Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ», είπε.

Ο Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος τότε του θύμισε τις επιτροπές για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο κ. Μάρκου συνέχισε σύμφωνα πάντα με πηγές από τη ΝΔ λέγοντας: «Τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ@λ@ρ@ σας ανοικτή… να» κάνοντας και χειρονομία. 

Facebook Comments