Τροπολογία που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με την οποία θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε, η κατάθεση της τροπολογίας τώρα – και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – κρίθηκε απαραίτητη «μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μετά την «απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά», ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μάρκου, ο οποίος αρνήθηκε.

«Επειδή τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον θεσμό του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του. Όσο για την ιδιότητα του βουλευτή, ας τον κρίνουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και οι σύντροφοί του» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Κώστας Μάρκου ενεπλάκη σε έντονο επεισόδιο στη Βουλή, για το οποίο ο προεδρεύων της Βουλής, Θ. Μπούρας, ζήτησε την αποβολή του από την αίθουσα.

Facebook Comments