Ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

“Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, την έχουμε δει και τις προηγούμενες εβδομάδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να γίνουν τοπικά lockdown. Το lockdown σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να είναι μία από τις επιλογές, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθούμε σε κατάσταση που να χρειαστούμε lockdown. Αυτό που κοιτάμε σε αυτή τη φάση είναι πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος του ιού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

“Η επιτροπή έχει δώσει ισχυρή σύσταση εδώ και αρκετό καιρό για τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους. Δεν είναι θέμα της επιτροπής να προτείνει πρόστιμα. Η επιτροπή ζητά σε σταθερή βάση την επιτήρηση της μάσκας. Τώρα αν αυτό θα χρειαστεί πρόστιμο ή απαγόρευση εισόδου σε χώρους αν κάποιος δεν φοράει μάσκα, είναι διαφορετικό”, εξήγησε ο ίδιος αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, ενώ πρόσθεσε ότι “γενικά στην επιτροπή δεν είμαστε υπέρ των προστίμων. Εμείς είμαστε της ισχυρής σύστασης και της επιτήρησης που μπορεί να γίνει χωρίς πρόστιμο”.

 

Facebook Comments