Τις τελευταίες εβδομάδες διακινούνται ψευδείς αναρτήσεις για δήθεν «εχθροζωικό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα ψηφιστεί εντός Αυγούστου.
 
Ουσιαστικά παρουσιάζουν το νομοσχέδιο Τσιρώνη που αποσύρθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2018, πριν καν κατατεθεί στη Βουλή, λόγω των σφοδρότατων αντιδράσεων. Τη συγκεκριμένη είδηση πρώτη δημοσίευσε μία σελίδα του Facebook, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, της οποίας οι διαχειριστές κρύβονται πίσω από την ανωνυμία της. Τους έχω ενημερώσει και σε σχόλια αλλά και σε προσωπικά μηνύματα ότι δεν ευσταθεί τίποτα από όσα γράφουν. Εντούτοις, συνεχίζουν ακάθεκτοι. Οπότε η κίνησή τους δεν ενέχει άγνοια αλλά πιθανώς δόλο.
 
Όπως γνωρίζω γιατί καλύπτω αυτό το ρεπορτάζ -θέλω να πιστεύω με συνέπεια- είναι ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση της παρούσας κυβέρνησης να αναπαράξει το παρολίγον νομοσχέδιο Τσιρώνη. Ενδεικτικό είναι ότι, όπως γράψαμε στο MarketNews.gr προ ημερών, μόλις ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου πως απλώς τέθηκε σε διαβούλευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μία διάταξη που υπήρχε στο νομοσχέδιο Τσιρώνη για τη δημιουργία καταφυγίων, δεν κατατέθηκε καν προς συζήτηση στη Βουλή, με τον κ. Βορίδη να δηλώνει στο κοινοβούλιο ότι δεν ήξερε ότι έχει τόσα αρνητικά.
 
Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς θα συνταχθεί από το υπουργείο Εσωτερικών με αρμόδιο υφυπουργό τον Θοδωρή Λιβάνιο και όχι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έχει εξαγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αποτελεί κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του MarketNews.gr, θα τεθεί σε διαβούλευση εντός τριμήνου.
 
ΥΓ: Καλό θα ήταν πριν προβούμε σε αναπαραγωγή και κριτική να ελέγχουμε στοιχειωδώς τις πηγές μας.

Facebook Comments