Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που έρχονται σε επαφή με το κοινό, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πιο συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι “η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας αφορά χώρους γραφείων δημοσίων υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό και αφορά τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό που προσέρχεται για εξυπηρέτηση”.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι “η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών”.

Σύσταση για μάσκα ακόμα και εκεί που είναι υποχρεωτική

Επίσης επισημαίνεται ότι “σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους υπαλλήλους να κάνουν προαιρετικά χρήση μη ιατρικής μάσκας, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν προβλέπεται ως υποχρεωτική, για παράδειγμα σε περιπτώσεις όπου στο χώρο εργασίας παρατηρείται συγχρωτισμός και συνωστισμός ή δεν τηρείται η ως άνω προβλεπόμενη ελάχιστη απόσταση”.

Facebook Comments