Ένα απίστευτης αγριότητας περιστατικό, με θύμα ένα άκακο, μεγαλόσωμο σκυλί, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις Μελέσσες Κρήτης, κινητοποιώντας τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης που με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν το περιστατικό.

Μια γυναίκα από την περιοχή, ενημέρωσε τη Ζωόφιλη Δράση ότι ένας κάτοικος του χωριού έβγαλε τα μάτια αδέσποτου μεγαλόσωμου σκυλιού, το οποίο μάλιστα έχει προσπαθήσει άλλες δυο φορές να σκοτώσει – την πρώτη με το αυτοκίνητο, τη δεύτερη βάζοντας τα δυο σκυλιά του να του επιτεθούν. Δυστυχώς, κατά την τρίτη απόπειρα, τα κατάφερε.

Ο Μαξ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από την κ. Πόπη Μαραβελλάκη, μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο του κ. Σουρανάκη που περιέθαλψε το ζώο. Όπως διαπιστώθηκε εκεί ο δράστης, είχε πυροβολήσει το ήρεμο αυτό σκυλί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η μουσούδα του ζώου να είναι γεμάτη τρυπούλες και σημάδια αίματος από σκάγια που έχουν εισέλθει στη μουσούδα και το κρανίο.

Τα μάτια του ζώου είναι πληγωμένα εσωτερικά, αλλά οι βολβοί των οφθαλμών είναι στη θέση του, λίγο πιο μέσα λόγω των πληγών εσωτερικά στο κάθε μάτι και φαίνεται να μην έχουν πειραχτεί οι κόρες και οι βολβοί. Από τα δύο μάτια, το δεξί είναι μάλλον αυτό με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι εξετάσεις στο άτυχο ζώο συνεχίζονται την ώρα που αναζητείται φιλοξενία για το σκυλάκι.

Πηγή: Cretapost.gr

Facebook Comments