Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Canalys, η Huawei καταφέρνει να αναδειχθεί για πρώτη φορά κορυφαίος κατασκευαστής σε παραδόσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Canalys υπολογίζει ότι η κινεζική Huawei κατάφερε να παραδώσει 55,8 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 53,7 εκατομμυρίων συσκευών που παρέδωσε η κορεατική Samsung, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία ερευνών χαρακτηρίζει το γεγονός «αξιοσημείωτο» ενώ δεν παραβλέπει το γεγονός ότι ένα μέρος της επιτυχίας της Huawei οφείλεται στο ότι η Κίνα κατάφερε να «βγει» ταχύτερα από την οικονομική καραντίνα που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού σε αντίθεση με τις δυτικές οικονομίες που ακόμη ταλανίζονται.  

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι και η Huawei αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες στις δυτικές αγορές που σχετίζονται με την υποχρέωση να λανσάρει συσκευές χωρίς το πακέτο των εφαρμογών της Google, λόγω των σχετικών εμπορικών περιορισμών που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Facebook Comments