H Lufthansa ενημέρωσε την Πέμπτη τους εργαζομένους της ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι η κατακόρυφη πτώση των αερομεταφορών και η αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα την αναγκάζουν να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού μετά από ζημίες 1,7 δισ. ευρώ σε ένα μόνο τρίμηνο.

Ο γερμανικός αερομεταφορές, ο οποίος εξασφάλισε κρατικό πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, κατέγραψε το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου μόνο το 4% της επιβατικής κίνησης του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Μέχρι τα τέλη του έτους η χωρητικότητα θα βρίσκεται κοντά στο 50% και κοντά στο ένα τρίτο του περσινού επιπέδου το 2021.

Η αεροπορική, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για μείωση των διευθυντικών θέσεων κατά 20% και περικοπές 1.000 διοικητικών θέσεων, τόνισε ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή της στις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική στοχεύει σε μείωση των θέσεων πλήρους απασχόλησης κατά 22.000, ενώ οι εργαζόμενοί της ήταν 8.300 λιγότεροι μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Facebook Comments