Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τις φλόγες -ευτυχώς- να μην έχουν εξαπλωθεί σε άλλα κτίρια. Ωστόσο, η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια Αττικής προειδοποίησε μέσω ανακοινώσεων και του 112 ότι οι καπνοί αυτοί είναι επικίνδυνοι.

Οι πολίτες καλούνται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Η φωτιά έχει τέτοια έκταση που οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας, αλλά φαίνονται ακόμα και από την Αίγινα!

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7.00 το πρωί η μάχη των πυροσβεστών, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο πλαστικών, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιόμετρου. Oι φλόγες έχουν επεκταθεί σημαντικά, καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του κτιρίου.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών, πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει όλη την περιοχή. Μάλιστα, είναι ορατοί από πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η Τροχαία, από την πρώτη στιγμή, έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Λυκόβρυσης και στη γέφυρα Τατοΐου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε γειτονικές βιομηχανίες.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν και μηχανήματα της περιφέρειας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. 

  

Facebook Comments