Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα στις προνοιακές δομές, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, άφησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε δεύτερο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: “Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται. Είχαμε συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορονοϊό. Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα. Στόχος μας είναι να λύνουμε ένα – ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο” τόνισε.

Σημειώνεται ότι χθες, δεκάδες κρούσματα εντοπίστηκαν σε ένα ακόμη γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το γηροκομείο “Εστία Παπαγεωργίου” της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 15 ηλικιωμένοι και 7 ακόμη άτομα από το προσωπικό του γηροκομείου βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Πρόκειται για τη δεύτερη εστία κορονοϊού σε γηροκομείο, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, μέτα τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας “Αγία Κυριακή”στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη, μάλιστα, πέθανε ένας ακόμη ηλικιωμένος που φιλοξενείτο εκεί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τα κρούσματα στο συγκεκριμένο γηροκομείο σε έξι.

“Με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων στις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει τους ειδικούς μας” ανέφερε ο υπουργός προτρέποντας τους πολίτες και ειδικά τους νέους: “Βάλτε μάσκα, τηρήστε αποστάσεις”.

“Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και τη Βρετάνια. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων στην Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία… Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος”.

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει σταθερά συξημένος αριθμός των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ της χώρας. Συγκεκριμένα, χθες βρίσκονταν 30 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς, την Τρίτη 27 και τη Δευτέρα 26.

Επίσης, χθες καταγράφηκαν 2 επιπλέον θάνατοι ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 235, ενώ προστέθηκαν άλλα 217 κρούσματα.

Facebook Comments