Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν φέρεται να είναι σε κώμα και η αδελφή του, Κιμ γιο-γιονγκ, έχει αναλάβει τη διαχείριση εγχώριων και διεθνών ζητημάτων της χώρας, αναφέρουν μέσα της Νότιας Κορέας.

Τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, επικαλούμενα δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού στελέχους Chang Song-min, αναφέρουν ότι ο ηγέτης της γειτονικής χώρας είναι σε άσχημη κατάσταση. “Εκτιμώ ότι είναι σε κώμα αλλά η ζωή του δεν έχει τελειώσει”, φέρεται να δηλώνει στην Korea Herald. “Δεν υπάρχει δομή διαδοχής, οπότε η Κιμ γιο-γιονγκ έχει έλθει στο προσκήνιο”.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση για μήνες, εγείροντας φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Τελευταία φορά εμφανίστηκε να προεδρεύει σε συνεδρίαση του κόμματος στις 11 Απριλίου ενώ υπάρχουν πλάνα του να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων σε εργοστάσιο λιπάσματος στις 2 Μαϊου.

Ο Chang ισχυρίστηκε ότι οι όλες οι φωτογραφίες του Κιμ γιονγκ-ουν που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τη Βόρεια Κορέα τους τελευταίους μήνες είναι ψεύτικες.

 

Facebook Comments