Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την ημέρα που δυο τζιχαντιστές έμπαιναν στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι και σκότωναν στελέχη του περιοδικού. Ήταν 7 Ιανουαρίου 2015 και με αφορμή την έναρξη της δίκης για εκείνη την επίθεση, το γαλλικό περιοδικό δημοσιεύει ξανά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Για σκίτσα του Μωάμεθ είχε γίνει το Charlie Hebdo στόχος των τζιχαντιστών. Και αυτά τα σκίτσα επαναδημοσιεύονται στο φύλλο του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη (02.09.2020), όπως ανακοινώθηκε.  

«Δεν θα κοιμηθούμε ποτέ. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ», γράφει ο διευθυντής του Charlie Hebdo, Ρις, στο φύλλο που αναπαράγει στην πρώτη του σελίδα τα σκίτσα και θα βρεθεί στα περίπτερα αύριο αλλά είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο από σήμερα το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν από τη δίκη των συνεργών των τζιχαντιστών που αποδεκάτισαν τη σύνταξη του περιοδικού το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου 2015.

 

Αυτά τα 12 σκίτσα, που είχαν δημοσιευθεί αρχικά στη δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten στις 30 Σεπτεμβρίου 2005, στη συνέχεια από τη Charlie Hebdo το 2006, δείχνουν τον προφήτη να φοράει μια βόμβα αντί για τουρμπάνι ή έναν άνθρωπο που κρατάει μαχαίρι δίπλα σε δύο γυναίκες καλυμμένες με μαύρα ρούχα.

Facebook Comments