Είναι σαφές και στους πλέον…αδαείς ότι η εποχή της αθωότητας ως προς τις Ένοπλες Δυνάμεις έχει τελειώσει. Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας περνά μέσα από την απόφαση για ενίσχυση των εξοπλισμών και την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της χώρας, αλλά και μέσα από την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ως προς το πρώτο σκέλος, είναι σαφές ότι η Ελλάδα και η Γαλλία κινούνται σε τροχιά συμφωνίας για την προμήθεια αρκετών αεροσκαφών Rafale. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προσεγγίσει το ζήτημα πιο ολιστικά. Και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγονταν φωνές για αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες και στο Πεζικό, φαίνεται ότι επιλέγεται μια πιο συνολική φόρμουλα. 

Το υπουργείο Άμυνας, σε επικοινωνία και με το υπουργείο Εσωτερικών, έχει βρει τη φόρμουλα για την πρόσληψη πάνω από 5.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ), από τις αρχές του 2021 και ως το 2022, για την καλύτερη επάνδρωση των μονάδων, με δεδομένη και τη γήρανση του στρατεύματος. Παράλληλα, και με το βλέμμα στο μέλλον, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, και στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές από το 2021. 

Με τους γείτονες που μπλέξαμε, άλλωστε, η πραγματικότητα επιβάλλει να ανασταλεί ο σκεπτικισμός του παρελθόντος. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments