Ανήμερα της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος, έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον τρόπο που ο πρωθυπουργός χειρίζεται τα εθνικά θέματα.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «μέχρι τώρα έχει μαζέψει δυνατούς συμμάχους που πάντα το έλεγα και προεκλογικά ότι πρέπει να βρούμε τους συμμάχους μας τους γνήσιους Ευρωπαίους».

Όσον αφορά τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός στα εθνικά θέματα, σημείωσε: «Νομίζω ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είναι πολύ δύσκολη εποχή και ξέρετε δεν μπορεί ένας άνθρωπος που είναι μέτριων τόνων ξαφνικά να γίνει πολεμοχαρής. Ο Ανδρέας είχε χτίσει μια περσόνα τριάντα χρόνια ότι είναι έτοιμος για πόλεμο, δεν μπορεί ένας πολιτικός στη σημερινή εποχή που δεν το έχει χτίσει ξαφνικά να αλλάξει προσωπείο για πολιτικούς λόγους. Θα το λύσουμε διπλωματικά και μέχρι τώρα έχει μαζέψει δυνατούς συμμάχους που πάντα το έλεγα και προεκλογικά ότι πρέπει να βρούμε τους συμμάχους μας τους γνήσιους ευρωπαίους γιατί από την Αμερική δεν περιμένουμε πολλά αν και βλέπουμε και η Αμερική στρίβει προς τα εμάς τώρα και μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αυτό είναι επιτυχία της διπλωματίας. Δεν μπορώ να μην πω μπράβο».

Ερωτηθείς για τον αν το πρόσημο των ενεργειών του πρωθυπουργού είναι θετικό για εκείνον, απάντησε ότι «για μένα είναι θετικότατο, για τα οικονομικά είναι άλλο…»

 «Εγώ βάζω έτσι, εγώ βάζω τις πολιτικές και να ήταν άλλος με άλλο επώνυμο θα έλεγα μπράβο. Εγώ τη χώρα κοιτάζω σε αυτά τα πράγματα, το έχει πει και η Φώφη και όλοι, στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όταν κάποιος κάνει κάτι καλό, δεν με νοιάζει από ποιο κόμμα είναι, και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι και αν έκανε κάτι καλό είναι το ΕΦΚΑ, αυτό είναι το μόνο που θα ήταν δύσκολο να το κάνει άλλο κόμμα πρέπει να πούμε μπράβο. Δεν μπορεί πάντα να τα πολιτικοποιούμε γιατί πρέπει να ξεφύγουμε, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξανάφερε την εποχή του εμφυλίου. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος πολιτικά», διευκρίνισε.

Facebook Comments