Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται να ανεχθεί τη συνέχιση και κλιμάκωση της επεκτατικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή.

Αντίθετα στέκεται αλληλέγγυο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά στην προάσπιση των χερσαίων συνόρων και χωρικών τους υδάτων.

Μάλιστα σκοπεύει να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης προς την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για μια σειρά κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, αν αυτή επιμείνει στην άσκηση της προκλητικής πολιτικής που εφαρμόζει μέχρι τώρα.

Αυτό είναι το κύριο περιεχόμενο μιας σειράς από αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με σκοπό να καλωσορίσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάσκεψη της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του συνασπισμού των συντηρητικών κομμάτων της κεντροδεξιάς στην Ευρωβουλή.

Μάλιστα όσον αφορά στο περιεχόμενο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας που προτίθενται να ζητήσουν οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει  τις προκλήσεις τότε θα πρέπει να «κάνουμε το πορτοφόλι του να ματώσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε μια από τις αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της παράταξης στο twitter.

Από την πλευρά του ΕυρωπαΙκού Λαϊκού Κόμματος εκφράζεται η εκτίμηση ότι είναι ώρα η ΕΕ να επανεκτιμήσει τους δεσμούς της με την Τουρκία.  Σκοπός ύπαρξης της ΕΕ από την ίδρυσή της είναι η αμοιβαία συνεργασία των δύο κρατών και όχι ένα από τα δύο μέρη να αισθάνεται όμηρος των ενεργειών του άλλου.

 

 

Facebook Comments