Μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάσθηκε χθες, Τετάρτη 16/9, η μήνυση που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, Θάνος Τζήμερος, κατά του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Καραμέρου για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση αφορούσε tweets στα οποία ο καταδικασθείς ισχυριζόταν ότι ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε την τότε Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού. Το δικαστήριο έκρινε πως τα σχετικά tweets του καταδικασθέντος έγιναν σκοπίμως, εν γνώσει του ότι ψεύδεται, με σκοπό τη δυσφήμιση του Θ. Τζήμερου και την πολιτική του εξόντωση.

Η υπόθεση για όσους δεν την θυμούνται έχει ως εξής: Στις 11ης Μαΐου 2017 ο κος Τζήμερος ξεκόλλησε και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων τις αφίσες του ΠΑΜΕ που είχαν κολληθεί στους τοίχους του διαδρόμου που οδηγεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών όπου γινόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η πάγια θέση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ είναι πως ο δημόσιος χώρος είναι το σπίτι όλων μας και οφείλει να είναι καθαρός και εύτακτος. Ο πρόεδρός της έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές κατά της αφισορρύπανσης, όχι μόνο της πολιτικής. Στον ίδιο χώρο είχε αποκολλήσει και στο παρελθόν αφίσες του ΚΚΕ, δεχόμενος βίαιη σωματική επίθεση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, μέλος του ΚΚΕ, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ο οποίος συχνά τον απειλούσε όπως φαίνεται εδώ:  Τις επιθέσεις τις είχε καταγγείλει δημοσίως, αλλά τα ΜΜΕ εσιώπησαν. 

Εκείνη τη μέρα η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλεξάνδρα Μπαλού μαζί με το μέλος του ΠΑΜΕ Γιάννη Ανδρεαδέλη, ο οποίος παρατύπως ευρίσκετο στα έδρανα των Συμβούλων καθώς δεν έχει αυτή την ιδιότητα, πήγαν στο έδρανο του κου Τζήμερου, τον προπηλάκισαν, τον εξύβρισαν, ο Γ. Ανδρεαδέλης του επιτέθηκε και η Αλ. Μπαλού ξανακόλλησε μία τσαλακωμένη αφίσα του ΠΑΜΕ, μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων, με την ανοχή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΚΚΕ, Θεόδωρου Σχινά, ο οποίος απλώς κοίταζε. Ο Θάνος Τζήμερος την ξεκόλλησε κι αυτή και την έσχισε μπροστά στο προεδρείο σε θέα όλων, “πατώντας τον κάλο” σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα για τα οποία οι αφίσες είναι “ιερές” και όποιος τις αγγίζει είναι “εχθρός του λαού”.

Ο Θ. Σχινάς αποφάσισε, παρανόμως, διότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό, την αποβολή του κου Τζήμερου από το Συμβούλιο και ο κος Τζήμερος αντέτεινε ότι πρόκειται για μια ακόμα παρανομία του Θ. Σχινά για την οποία θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη (για τις άλλες παρανομίες του Θ. Σχινά έχει υποβάλει μηνυτήριες αναφορές). Τη “λύση” έδωσαν σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επιτέθηκαν στον Θ. Τζήμερο, τον χτύπησαν τον έριξαν κάτω και τον έσπρωξαν έξω από την αίθουσα, διαπράττοντας σωρεία ποινικών αδικημάτων, για τα οποία επίσης έχουν μηνυθεί. Ο Γ. Καραμέρος μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί η παράταξή του κατηγορούμενη, “τουίταρε” πως ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε την Αλ. Μπαλού, κάτι το οποίο διέψευσε σε σειρά συνεντεύξεων η φερόμενη ως παθούσα, η οποία, όμως, για να μην τον “αδειάσει” εντελώς, προσπαθούσε να επινοήσει κάποιο επεισόδιο με κάποια σωματική επαφή, πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις. Στις ίδιες αντιφάσεις έπεσε και εξεταζόμενη ως μάρτυς, πράγμα το οποίο επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του. Μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι η γροθιά, η οποία συν τω χρόνω υποβιβάστηκε σε  “2-3 χαστούκια”, μετά σε “1 χαστούκι”, και μετά σε φλου επίθεση με “χέρια και λόγια” τής δημιούργησε μια κοκκινίλα στο δεξί μάγουλο. Εδώ είναι μια συνέντευξή της αμέσως μετά το “συμβάν”,  που δόθηκε ακριβώς έξω από τον χώρο των συνεδριάσεων. Είναι εμφανές πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος ούτε καν αγγίγματος. Είναι επίσης εμφανές το ότι αποφεύγει να αναφερθεί στο τι συνέβη διότι πώς να περιγράψει μια ανύπαρκτη επίθεση;

Ο Θάνος Τζήμερος, γνωρίζοντας πως η συνεδρίαση βιντεοσκοπείται από 3 κάμερες, και σε μερικές μέρες ανεβαίνει στο διαδίκτυο, ανέφερε τότε ότι η αλήθεια θα αποδειχθεί από το βίντεο. Περιέργως, όταν το βίντεο ανέβηκε στο site της Περιφέρειας, δεν περιείχε απολύτως τίποτε από τα γεγονότα. Δεν περιείχε ούτε αυτή την σκηνή  την οποία τα περισσότερα ΜΜΕ έκαναν πως δεν την είδαν και τραβήχτηκε από το κινητό κάποιου παρευρισκόμενου άλλης παράταξης, ο οποίος την προώθησε στον κο Τζήμερο λέγοντας πως δεν άντεχε να βλέπει να διαστρεβλώνεται τόσο η αλήθεια. Είναι βέβαια χαρακτηριστική της ασυλίας του ΚΚΕ η στάση όλων των ΜΜΕ: την σκηνή της επίθεσης εναντίον του κου Τζήμερου που όλοι την βλέπουν δεν την σχολιάζουν ή λένε διάφορα χαριτωμένα, αλλά σχολιάζουν ανύπρακτα πράγματα (π.χ. ουδέποτε η Αλ. Μπαλού ζήτησε να μεταδοθεί το βίντεο της συνεδρίασης ενώ ο κος Τζήμερος πολλάκις) ή αυτοδιαψευδόμενα (είναι άλλο πράγμα η γροθιά, άλλο το χαστούκι, άλλο ο προπηλακισμός του συνόλου του περιφερειακού συμβουλίου (αυτή είναι η εκδοχή του Θ. Σχινά) εδώ: ) και άλλο η απώθηση. Τι περίεργο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην έχει δει τίποτε απολύτως από την έδρα του! Να ερωτάται αλλά να μην λέει κουβέντα, ούτε για γρονθοκόπηση ούτε για χαστούκι. Βεβαίως το ίδιο ακριβώς σενάριο πήγαν να ξαναπαίξουν στην επίθεση Γ. Πρωτούλη, πάλι εναντίον του Θάνου Τζήμερου. Την παρουσίαζαν ανάποδα εδώ: μέχρι που ήρθε το βίντεο εδώ:  και τους διέψευσε. Τους συμβουλεύουμε την επόμενη φορά να συνεννοηθούν καλύτερα, ώστε όλοι να λένε το ίδιο ψέμα.

Να σημειωθεί ότι δεν είχε προσέλθει κανείς ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Καραμέρου, και η κλήτευση της κας Μπαλού διατάχθηκε από το ίδιο το δικαστήριο. Αντί όμως να βοηθήσει τον Καραμέρο, τον “έκαψε” με την αδυναμία της να περιγράψει τι ακριβώς υπέστη και με τις αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, η πρόεδρος συμφώνησε, και στον Γ. Καραμέρο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, δηλαδή το δικαστήριο δέχθηκε πως ο καταδικασθείς ήξερε ότι η “πληροφορία” που μετέδιδε ήταν ψευδής.

Είναι γνωστό γιατί ο Θάνος Τζήμερος προκαλεί τέτοιο αριστερό μένος εναντίον του. Διότι είναι ο μόνος πολιτικός που… διαδίδει τις ιδέες του ΚΚΕ, αυτολεξεί, από το επίσημο πρόγραμμα του ΚΚΕ, δηλαδή τον στόχο τους για επιβολή σταλινικής δικτατορίας στη χώρα, το σχέδιό τους για νέο εμφύλιο μόλις δοθεί η ευκαιρία, και την πρόθεσή τους να καταργήσουν στρατό, αστυνομία και δικαιοσύνη και να τα αντικαταστήσουν με σώματα ενόπλων εργατών και λαϊκά δικαστήρια. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία στο ΚΚΕ την πολιτική του ταυτότητα, όπως εδώ: 

Όλο το ανατριχιαστικό σχέδιο του ΚΚΕ για τη χώρα, εδώ, στο ίδιο το site του ΚΚΕ

Και ένα από τα άρθρα του Θάνου Τζήμερο για το ΚΚΕ εδώ (Οι βιαστές που κρύβονται στα φουστάνια της Δημοκρατίας)

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παρά την τεράστια καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων είναι ο μόνος τρόπος για να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε από τα ΜΜΕ που είχαν υιοθετήσει τότε άκριτα τη συκοφαντία του Γ. Καραμέρου, να επανορθώσουν.

Facebook Comments