Είσαι γυναίκα και θες να είσαι στην τηλεόραση; Η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν είναι τι δείκτη μάζα σώματος έχεις κι ας μην το ξέρεις. Αν θέλεις να έχεις πρωινή εκπομπή σε ρωτάνε και τι χρώμα βαφή χρησιμοποιείς και πιθανώς να το ξέρεις. Είχε γίνει γνωστό εξάλλου ότι στον ΑΝΤ1 ήταν κανόνας, μόνο με ξανθό μαλλί πινόταν ο πρωινός καφές του καναλιού. 

Όποιος έβλεπε πρωινές “ψυχαγωγικές” εκπομπές νόμιζε ότι όλες οι γυναίκες βγαίνουν με ύψος άνω του 1.70 και όταν ζυγίζονται δεν ξεπερνούν ποτέ τα 65 κιλά. Οι περισσότερες τύπου “μπίμπο” για να πετύχουν τη συνταγή της Ελένης Μενεγάκη, που ίδρυσε σχολή και έγραψε όμως τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Ακόμα και στην ενημέρωση όμως -ας μην γελιόμαστε- δεν έχει τολμήσει ποτέ κανείς να κάνει κεντρική παρουσιάστρια μία γυναίκα με πολλά παραπάνω κιλά.

Κι όμως, το MEGA τόλμησε -και μπράβο του- να δώσει πρωινή εκπομπή σε ένα νέο κορίτσι, που φαίνεται τόσο φρέσκο, με πληθωρική προσωπικότητα και εμφάνιση. Η Δανάη Μπάρκα έκανε πρεμιέρα σήμερα και μαζί της έκανε επίσημη πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση η πραγματική γυναίκα που δεν είναι μοντέλο του Next Top Model. Με ένα γλυκό χαμόγελο υποδέχθηκε τους τηλεθεατές, πολλή ενέργεια και ένα άγχος που δε δίστασε να κρύψει. 

Στην ελληνική τηλεόραση που είναι γεμάτη στερεότυπα, καλούπια και τρέσες και φέτος κάνει πισωγυρίσματα έχοντας γεμίσει με ριάλιτι, που ακόμα και σε αυτά οι χοντρές είτε δεν υπάρχουν είτε χρησιμοποιούνται για να χλευαστούν, η Δανάη Μπάρκα μοιάζει με όαση. “Η τηλεόραση είναι καθρέφτης” υποστηρίζουν πολλοί αλλά για εμάς τις χοντρές δεν είχε θέσεις ή έβρισκε θέσεις τόσο μικρές για να μη χωράμε. Λες κι είναι μεμπτό να είσαι 80 ή 90 κιλά ή και περισσότερα. Λες κι η μεζούρα ή η ζυγαριά κρίνουν την προσωπικότητα και τη δουλειά. Λες και τα κιλά είναι ντροπή.

Έχουμε μία τηλεόραση που οι χοντρές δε χωράμε. Έτσι νόμιζαμε, έτσι μας έλεγαν. Ε από σήμερα χωράμε και μάλιστα με εκπομπή δική μας.

Facebook Comments