Με ανάρτησή του στο Twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας χλευάζει την επένδυση της Microsoft, την οποία ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Από το δωρεάν WiFi που υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην Microsoft του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τα οφέλη της επένδυσης

Αν και το ύψος της επένδυσης δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια, εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των data centers και σε δεκάδες για τη λειτουργία τους. Το οικονομικό αποτύπωμα τέτοιας επένδυσης υπολογίστηκε στο 1 δισ. στην Πολωνία και 1,5 δισ. στην Ιταλία. Αρκετές θα είναι και οι καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Να σκεφτούμε μόνο ότι η ίδια η εταιρεία θα εκπαιδεύσει 100.000 άτομα, όχι για να προσληφθούν προφανώς από την Microsoft, αλλά είναι ενδεικτικό της ζήτησης που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση, πόσο μάλλον για όλες τις έμμεσες θέσεις εργασίας. Μάλιστα επενδύσεις όπως αυτή της Microsoft ή της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες προϋποθέτουν την πρόσληψη επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, ενισχύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναστροφή του brain drain και την επιστροφή των νέων επιστημόνων που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

Facebook Comments