Ελικόπτερα, drone και αστυνομικοί στις ταράτσες γύρω από το Εφετείο περιλαμβάνουν τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με αφορμή την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή.

Η πρώτη συγκέντρωση ενάντια στην Χρυσή Αυγή έχει προγραμματιστεί στις 08:00, έξω από το Εφετείο και για το λόγο αυτό οι δρόμοι γύρω από το δικαστικό Μέγαρο αλλά και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από τη συμβολή με την Κηφισίας μέχρι και τη Λουκάρεως έχουν κλείσει από τα ξημερώματα.

Ήδη από χθες (06.10.2020) από το απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στην οδό Λουκάρεως αλλά και στους παράλληλους δρόμους που εφάπτονται με το Εφετείο. Μάλιστα γερανοί της Τροχαίας απομάκρυναν οχήματα που οι κάτοχοί τους τα έχουν παρκάρει σ’ αυτά τα σημεία.

Όσον αφορά στα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι αυστηρότατα, καθώς πάνω από 1.500 αστυνομικοί θα κληθούν να τα εφαρμόσουν. Διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ (πρώην ΔΕΛΤΑ), παρατηρητές στις ταράτσες, αστυνομικοί της Κρατικής και της Δημόσιας Ασφάλειας και τροχονόμοι θα συμμετέχουν στα μέτρα, έχοντας εντολές για διακριτική παρουσία όσο η κατάσταση κυλά σε ομαλά επίπεδα και αυστηρές εντολές για άμεση επέμβαση, σε περίπτωση επεισοδίων.

Μάλιστα έντονη αστυνομική παρουσία υπάρχει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε δημόσια και κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες δολιοφθοράς.

Πάντως και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών της ΕΛ.ΑΣ, που άλλωστε έχουν σχεδιάσει τα μέτρα για το Εφετείο, στις συγκεντρώσεις θα υπάρχουν χιλιάδες κόσμου και για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η επιστράτευση άνω των 1.500 αστυνομικών ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα που είναι δυνατόν να σημειωθούν, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Έφτασε πριν από λίγο στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα. Στις 11:00 θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Εφετείο

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

«Η Νέα Δημοκτρατια έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους στην πράξη, θέτοντάς τους στο περιθώριο, εκεί που πραγματικα ανήκουν», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργιού. Η ΝΔ «ανέδειξε την εγκληματική τους δράση, αυτή που σήμερα εδω αξιολογείται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

Και η Φώφη Γεννηματά έξω από το Εφετείο

Και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε από νωρίς έξω από το Εφετείο Αθηνών, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μάλιστα, φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Παύλου Φύσσα, όπως ακριβώς και η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού από το Κερατσίνι που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Κουτσούμπας έξω από το Εφετείο: Είμαστε εδώ γιατί δεν εφησυχάζουμε

«Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε» τόνισε έξω από το εφετείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συνδικάτων, Φοιτητικών Συλλόγων και φορέων, έξω από το Εφετείο, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Facebook Comments