Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε μια στιχομυθία που είχε με έναν άνδρα των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανάρτηση 

«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτρυγισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνευσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι’. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά.»

Μάλιστα, σε νέα του ανάρτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να καθαιρέσει όλους τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία.»

Επικοινωνία Βαρουφάκη – Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά το περιστατικό μίλησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να παύσει τους υπεύθυνους των ΜΑΤ στη συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

“Μου απάντησε πως δεν θα παύσω τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την Αθήνα σήμερα στα επεισόδια αυτά, όμως έχω υποχρέωση να ψάξω να βρω ποιος σου επιτέθηκε φραστικά” ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ανέφερε παράλληλα στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι “η συγκεκριμένη διμοιρία δεν είχε διακριτικά” υπογραμμίζοντας πως “δεν πρόκειται να με πείσει ο οποιοσδήποτε ότι πρόκειται για ένα σάπιο μήλο σε ένα βαρέλι με μήλα”.

Τέλος σε σχόλιό του για το περιστατικό επισήμανε ότι “την ώρα που καταδικάζονται τα αυγά του φιδιού μέσα στο Εφετείο και βλέπουμε μια τέτοια συμπεριφορά από ανθρώπους των ΜΑΤ αναρωτιόμαστε αν τελικά η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει έξω απ’ το Εφετείο”.

 

Facebook Comments