Τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης και της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας ζήτησαν οι 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν, κατά περίπτωση, για διεύθυνση και ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση. 

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έδωσαν τη «μάχη» των ελαφρυντικών καθώς τυχόν αναγνώριση έστω και μιας εκ των ελαφρυντικών περιστάσεων μπορεί να μειώσει σχεδόν στο μισό τις ποινές που προβλέπονται (5 έως 15 για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και 5 έως 10 για ένταξη και συμμετοχή).

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του λίγο μετά τις 11 το βράδυ και θα συνεχίσει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών.

Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις μετά την ανάγνωση των ποινών και εφόσον αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Facebook Comments