«Η Χρυσή Αυγή έχει ως προτεραιότητα της τη βία και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση», έλεγε ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος μετά την συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013!

Τότε κάποιοι από αυτούς που πανηγύρισαν εχθές για την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ, έλεγαν ότι τα στοιχεία δεν αρκούν, δεν είναι ισχυρό το κατηγορητήριο και ότι στο τέλος θα βγει πιο ισχυρή η Χρυσή Αυγή.

Επεσήμανε επίσης τότε, 7 χρόνια πριν την δίκη της Χρυσής Αυγής ότι πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που μάλιστα είχαν ήδη τελεστεί. Τόνιζε την ίδια ώρα πως πρέπει άμεσα να γίνει τροποποίηση προς το αυστηρότερο κρίσιμων διατάξεων της ποινικής νομοθεσίας.

Για την εξέλιξη και την συνέχεια δεν χρειάζονται πολλά λόγια, τα είπε όλα ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής παραιτούμενος από την θέση του στην Κ.Ε. του κόμματος: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία. Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Από εχθές η Χρυσή Αυγή είναι και με την βούλα εγκληματική οργάνωση, ο ηγετικός της πυρήνας ένα βήμα πριν από την φυλακή και οι λίγες ελπίδες που έχουν να πέσουν κάποιοι από αυτούς στα μαλακά και να διατηρήσουν και πολιτικά δικαιώματα βασίζονται σε αλλαγές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δε διαφωνούντες τότε με τον Ε.Βενιζέλο, εχθές πανηγύρισαν και δικαίως για το αποτέλεσμα της δίκης, ας μην ξεχνάμε όμως ποιος έδεσε από όλες τις απόψεις την Χρυσή Αυγή, είναι ο ίδιος που αποδόμησε σημείο προς σημείο την σκευωρία της Νοβάρτις, ίσως και βασική αιτία για τις αποστάσεις Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά αυτό είναι για άλλο επεισόδιο…

Facebook Comments