Στην εκπομπή «Για καφέ» με τον Ηλία Σιακαντάρη, στη συχνότητα του ΘΕΜΑ 104,6, μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, λίγες μέρες μετά την «επεισοδιακή» διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ουδέποτε έκανα αναπαραγωγή των ισχυρισμών της ΝΔ» ξεκαθάρισε ο κ. Κοντονής, επιμένοντας στα περί «σταλινισμού» και συκοφαντιών από την Κουμουνδούρου. «Πώς το κόμμα στο οποίο ανήκα μέχρι πρότινος λαμβάνει ότι είπα εγώ, κάτι που είπε η Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι το περίεργο» τόνισε, εξηγώντας ότι ο ίδιος αναφέρθηκε μόνο στο ζήτημα των ποινών που προέβλεπε ο Ποινικός Κώδικας που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρώτο που με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ, ήταν η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός,κάνοντας ειδική αναφορά στις ενστάσεις που είχε εκφράσει ως προς τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, την ώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι πολεμούσε την διαφθορά. Το δεύτερο, όπως σημείωσε, ήταν οι παρελκόμενες ποινές και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της ΧΑ, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, όπως συνέβη στο Εφετείο, που αποφάσισε ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

«Το 70%-80% του σχεδίου νόμου είχε πολύ θετικές διατάξεις, προς την σωστή κατεύθυνση» διευκρίνισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρχαν και προβληματικά σημεία, για τα οποία ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους τότε συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα τα βρούμε μπροστά μας».

«Η εικόνα που δίνει το κόμμα σήμερα με δυσαρεστεί ιδιαίτερα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα» συνέχισε ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με τις αντεγκλήσεις και τις αναρτήσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Δεν γνωρίζω ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση και ούτε μ’ ενδιαφέρει να το μάθω» υπογράμμισε, αναφορικά με τα «πυρά» που δέχτηκε από την Κουμουνδούρου, για να προσθέσει: «Αν θέλουμε να φτιάξουμε κόμμα σοβιετικού τύπου, εμένα αυτό δεν μ’ αφορά».

«Εγώ στο κόμμα μου δεν έχω κάνει λογαριασμό» συνέχισε. «Το λέω στην Κεντρική Επιτροπή και… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι ουδέποτε κλήθηκε από το κόμμα του να κάνει τον απολογισμό της θητείας του σε δύο υπουργικές θέσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι: «Αν είναι αλήθεια αυτά που λέω, πρέπει να γίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αντ’ αυτού, “πυροβολούμαι” εγώ».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Facebook Comments