Τέλος στα σχέδια του Γιάννη Λαγού για συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έβαλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό απαγορεύεται η συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο.

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα:

Ιδιαίτερα προκλητική είναι η στάση του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτής Γιάννη Λαγού, ο οποίος καλεί τη Δευτέρα κόσμο στο Εφετείο.

Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «Το τεστ κορωνοϊού ήταν καθαρό. Ο δρόμος για Ελλάδα είναι ανοιχτός. Δευτέρα 12/10 στις 10 το πρωί θα κοιτώ στα μάτια την Λεπενιώτη απαριθμώντας τα δικαστικά εγκλήματα της εις βάρος 67 ΑΘΩΩΝ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιπλέον καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο υπογραμμίζοντας ότι «γκρεμίζουμε ΟΛΑ τα ψέματα μιας φοβισμένης ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. Δεν με φοβίζετε. Ποτέ δεν θα πάρετε αυτή την χαρά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απόφαση για τα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, που θα κρίνει και την επόμενη φάση της διαδικασίας καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.

Οι δικαστές έπειτα από τη διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα, θα ανακοινώσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α, δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Σε περίπτωση που αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι ποινές μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εφετείο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την Αστυνομία και αύριο (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου) στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Facebook Comments