Απορρίφθηκε από τη νέα σύνθεση του δικαστηρίου το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της έδρας καθώς «δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας».

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε προτείνει να κηρυχθεί αόριστη και απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός.

«Δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη, γιατί ασκείται καταχρηστικά» εξήγησε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Νωρίτερα:

Η Εισαγγελέας κατέληξε πως η αίτηση είναι αόριστη και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη και αόριστη αλλά και διότι ασκείται καταχρηστικά.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε ζητήσει την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως. 

Νωρίτερα:

Κανένα ελαφρυντικό για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αναγνώρισε το δικαστήριο. Κανένα ελαφρυντικό και στους περισσότερους από τους πρώην βουλευτές.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν αναγνωρίστηκε σε κανέναν από τους 7 της Χρυσής Αυγής που αποτελούσαν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής
  • Κανένα ελαφρυντικό για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης
  • Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
  • Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
  • Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός

Στο μεταξύ αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός. «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφαση σας» είπε ο Γιάννης Λαγός στο δικαστήριο και διορίζει συνήγορο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος, ο οποίος είναι καθ οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Facebook Comments