Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό εξάλλου ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε σήμερα τους 9.100, για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.

Μακρόν

Πήραμε την απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα εφαρμοστεί στην περιοχή του Παρισιού & σε 8 μητροπόλεις: Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse, Montpellier. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι απο 9μμ μέχρι 6 π.μ. & θα αρχίσει Σάββατο τα μεσάνυχτα Όσοι επιστρέφουν απο τη δουλειά μετά τις 9μμ, θα έχουν άδεια κυκλοφορίας. Δεν θα είναι απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά ένα είδος αυστηρού περιορισμού για σοβαρούς  λόγους”. “Θα υπάρχει έλεγχος και πρόστιμα 135 ευρώ, και αν επαναληφθεί, 1500 ευρώ.
Θα διαρκέσει 4 εβδομάδες. Τα επείγοντα στα νοσοκομεία μας είναι σε πολύ πιο ανησυχητική κατάσταση από πριν.

Facebook Comments