Το σχέδιό του για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ περιγράφει στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο 45χρονος νέος πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης.

Ο Κ. Στάσσης θέτει ως βασικό στόχο τις επενδύσεις, με κάθε τρόπο, στην υψηλή τεχνολογία και κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θεωρεί ότι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι απολύτως ανταγωνιστική και δεν χρειάζονται επιπλέον επιδοτήσεις.

Εξηγεί ότι λόγω της δεκαετούς κρίσης και των μνημονίων, η ΔΕΗ έμεινε πολύ πίσω στις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της, και εκτιμά ότι η μετάβαση στο μέλλον μπορεί να γίνει με τις ίδιες δυνάμεις της εταιρείας.

Ο κ. Στάσσης απαντά επίσης στο κατά πόσον πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική επιδοτήσεων των ΑΠΕ και περιγράφει το σχέδιό του για τη στήριξη των κατοίκων σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία θα κλείσουν.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει θέση επί της διαμάχης για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ανεμογεννητριών, ιδίως στα νησιά.

Τέλος στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο κ. Στάσσης μιλά για τα διδάγματα που πήρε ο Έλληνας από τα χρόνια της κρίσης, για τις δυνατότητες αναστροφής του brain drain, την πανδημία αλλά και τους εργαζόμενους και το συνδικάτο της ΔΕΗ.

 

Facebook Comments