Έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και των Ιωαννίνων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε πλήρη εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς τα τελευταία 24ωρα το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές είναι αυξημένο, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση στους τρεις αυτούς νομούς θα αξιολογηθεί αύριο, Τετάερτη, το απόγευμα, από την ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος ο υφυπουργός θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σήμερα η Θεσσαλονίκη μετρά 652 ενεργά κρούσματα και είναι στο επίπεδο 2, την ώρα που τα Ιωάννινα και η Καστοριά είναι στο επίπεδο 3 με 263 και 124 ενεργά κρούσματα, αντίστοιχα. Και στις τρεις αυτές περιοχές η αύξησ των κρουσμάτων δείχνει επιθετική, άρα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, τόνισε ο υφυπουργός.

Ο ίδιος επισήμανε πως και η Βοιωτία και οι Σέρρες εμφανίζουν αυξητικές τάσεις κρουσμάτων τα δύο τελευταία 24ωρα. Απηύθυνε δε αι στους δύο αυτούς τοπικούς  πληθυσμούς έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή και πσιτή εφαρμογή των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί, όπως είπε, η τροπή προς το χειρότερο.

Facebook Comments