Με το διάγγελμα του το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τον δρόμο από εδώ και πέρα. Αυτό το σχέδιο που εξαγγέλθηκε, όμως, είναι ήδη λίγο για τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης. 

Η συμπρωτεύουσα έχει πάρει κανονικά τα ηνία στα ημερήσια κρούσματα από την Αττική και χωρίς rapid test του ΕΟΔΥ. Βεβαίως, οι άνθρωποι βιώνουν τα επίχειρα των επιλογών τους, αλλά το μείζον είναι τι γίνετα τώρα. Ήδη, η Θεσσαλονίκη έχει συμπαρασύρει τις Σέρρες και άλλους νομούς, με τελευταίο παράδειγμα τη Δράμα που εμφάνισε χθες 90 κρούσματα σχεδόν από το πουθενά.

Όπως είναι σαφές, η κατάσταση χρίζει άμεσης αντιμετώπισης. Ήδη έχουν γίνει συσκέψεις σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η κατάσταση θα συζητηθεί και σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο σήμερα. Με δεδομένο ότι το σύστημα υγείας στην πόλη είναι “στο κόκκινο” και ήδη ενεργοποιούνται οι εφεδρείες, είναι σαφές ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες και αυτό γιατί τα όποια μέτρα δεν δουλεύουν αυτόματα. 

Με αυτά και μ’ αυτά, η επιλογή του ολικού λοκνταουν, με ακόμα πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση εξόδου από το νομό και περιορισμό των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων είναι πάνω στο τραπέζι κανονικά. Άλλωστε, στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν μείνει και πολλά να κλείσουν. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments