Ανακοινώσεις για την πανδημία του κορονοϊού θα κάνει αύριο στις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και μαζί του θα είναι και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Ουσιαστικά, επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες του in.gr κάνουν λόγο για εισήγηση που έχει γίνει, αλλά την τελική απόφαση, η οποία είναι καθαρά πολιτική, θα λάβει ο πρωθυπουργός. Ενδεχομένως η όποια απόφαση να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ημέρες και αφού καταγραφεί η κατάσταση στη χώρα, τόσο ως προς το επίπεδο των κρουσμάτων όσο και ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

 

Facebook Comments