Η Ελλάδα δεν θα είναι η μόνη που θα ανακοινώσει πιο σκληρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών. Η αλήθεια είναι ότι η μπάλα σιγά-σιγά χάνεται, γι’ αυτό το σύστημα χρειάζεται μια γενναία ανάσα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο που θα είναι ασφαλές και λειτουργικό για όλους. 

Αν κανείς αναρωτιέται γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αυτή την απόφαση, την οποία ο ίδιος προσπάθησε να αποτρέψει με κάθε πιθανό τρόπο, η απάντηση είναι απλή: το σύστημα Υγείας είναι ήδη στο κόκκινο και τις επόμενες μέρες θα πιεστεί ακόμα περισσότερο. Οι περιορισμοί, άλλωστε, δουλεύουν από ένα σημείο και μετά, συνεπώς τις επόμενες μέρες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνώσεων και αύξηση θανάτων. Το κρίσιμο στοίχημα είναι να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα, πριν η χώρα γίνει Ιταλία και αναγκαστεί να διαλέγει το ιατρικό προσωπικό ποιος θα ζήσει στα επείγοντα των νοσοκομείων. 

Η απόφαση για lockdown, ακόμα τεκμηριώνεται και από μια ακόμη παράμετρο. Τα μέτρα, όποια μέτρα και αν ήταν, δεν φαίνονταν να λειτουργούν. Η διασπορά ήταν τόσο μεγάλη στην κοινότητα, ώστε οι σκληροί τοπικοί περιορισμοί ήταν ανεπαρκείς, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, γιατί το σύστημα πιεζόταν υπέρμετρα. Συνεπώς, με αυτό το σκεπτικό, καλύτερα οριζόντιοι περιορισμοί ως το τέλος του μήνα και βλέπουμε…

Γιατί, να σας πω την αλήθεια μου, δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία αρκετών ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε ακριβώς τα Χριστούγεννα, όσο κρίσιμο και αν είναι αυτό και για την οικονομία και για την ψυχολογία όλων. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments