Ακόμα μεγαλύτερη ώθηση παίρνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Πέρασε μπροστά στην πολιτεία που είναι απολύτως απαραίτητη στον Τραμπ, αν θέλει να έχει οποιαδήποτε ελπίδα να φτάσει στον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων καθώς δίνει 20 εξ αυτών. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 3,295 εκατ. ψήφους έναντι 3,289 εκατ., με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Το θρίλερ συνεχίζεται και η εικόνα στις υπόλοιπες κρίσιμες πολιτείες έχει ως εξής: 

Στην Αριζόνα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος βλέπει το προβάδισμά του να συρρικνώνεται, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή (11 εκλέκτορες), ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 47.000 ψήφους και με καταμετρημένο το 90%.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους ενώ έχει καταμετρηθεί το 89%. Στην πολιτεία αυτή διακυβεύονται 6 εκλέκτορες, που ενδέχεται να ανοίξουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο την πόρτα του Λευκού Οίκου.

Στην Τζόρτζια, το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με στρίψιμο νομίσματος: ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προηγείται με 917 ψήφους και με καταμετρημένο το 99%. Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο δέκα μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ανακοίνωσε σήμερα εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας. Ο διευθυντής της αρμόδιας εκλογικής αρχής Γκάμπριελ Στέρλινγκ ανέφερε ότι «αναμένουμε η καταμέτρηση να ολοκληρωθεί κατά τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας, η οποία είναι δέκα ημέρες μετά τις εκλογές».

Ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες. Αλλώστε έχει ήδη 264 έναντι 213 του Τραμπ.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα, είτε την Αριζόνα.

Οι αριθμοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Ενώ η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Facebook Comments