Ως «αρνητική εικόνα» και «λάθος» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη να είναι σε τραπέζι με φίλους στα Χανιά, παρά την καραντίνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ερωτηθείς για το τραπέζωμα του Παύλου Πολάκη στα Χανιά, παρότι είπε ότι ως ανάρτηση ήταν λάθος, αλλά επί της ουσίας χαρακτήρισε… επαρκείς τις δικαιολογίες του πρώην υπουργού. «Ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες και το πρωί έκανε χειρουργείο και επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει. Ως ανάρτηση ήταν λάθος, ήταν αρνητική, αλλά ως εξήγηση ήταν επαρκής» είπε μάλλον αμήχανα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τους επιστήμονες και ειδικά για τον Σωτήρη Τσιόδρα, στον οποίο έχει επιτεθεί σφόδρα ο Παύλος Πολάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν έχω κανένα λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική. Τιμώ τους επιστήμονες. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι η επιστήμη είναι ένα σύνολο αξιών που δεν είναι συνώνυμο της θεολογίας και της λογικής του “πίστευε και μη ερεύνα”. Αρα ένας επιστήμονας ακόμη και ο αξιολογότερος, να κάνει λάθος» σημείωσε. «Θεωρώ ότι τη βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την επιτροπή των επιστημόνων» συμπλήρωσε, διερωτώμενος αν η επιτροπή λοιμωξιολόγων ήταν σύμφωνη με το άνοιγμα του τουρισμού όπως έγινε, ή με το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση στα ΜΜΜ.

Εγκληματική αδράνεια σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας σε όλους τους τομείς, (υγειονομικό, οικονομικό, κοινωνικό) καταλογίζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίου του Star.

Την ίδια ώρα επαναφέρει την πρόταση για σχέδιο κοινής αποδοχής για την ενίσχυση του ΕΣΥ, υπό αυστηρούς όρους και με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του, μπορεί να υπάρξει συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων για ένα κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ως αναγκαίος όρος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεργαστεί, τίθεται το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, όπως ο νέος πτωχευτικός κώδικας και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Σε ότι αφορά την προϋπόθεση για υπουργό Υγείας Κοινής Αποδοχής ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθεί.


Μάλιστα ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έστειλε «τελεσίγραφο» στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί την πρόταση του για σχέδιο κοινής αποδοχής, υπό τον όρο παγώματος των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι και αν συμβεί.

Facebook Comments