Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήταν ενδιαφέρουσα, αν και δεν γίναμε ιδιαίτερα σοφότεροι εν σχέσει με την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του. 

Υπάρχει, βεβαίως, μια μεγάλη αντίφαση. Ο ίδιος, τις τελευταίες μέρες, έχει ζητήσει την παραίτηση του Χρήστου Σταϊκούρα και μάλιστα δια πρότασης μομφής, του Βασίλη Κικίλια δια της κατάθεσης πρότασης για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και εσχάτως της Νίκης Κεραμέως, γιατί έπεσε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Επειδή, δε, ξέρει ότι δεν μπορεί να ζητήσει ακόμα εκλογές, εν μέσω της πανδημίας, βαράει το…σαμάρι και όχι το γαϊδούρι, ζητώντας παραιτήσεις υπουργών. Αντιπολίτευση, θα μου πείτε, και δεν είναι ο πρώτος που το κάνει. Και η ΝΔ το είχε κάνει κατά κόρον στις μέρες. 

Την ίδια ώρα, όμως, που είναι πρώτος στο να ζητά παραιτήσεις υπουργών, βρήκε τον τρόπο να καλύψει για άλλη μια φορά τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αποφάσισε να σπάσει την καραντίνα στα Χανιά, τρωγοπίνοντας με φίλους του εν μέσω lockdown. Μάλιστα, επιστράτευσε κάτι φθηνές δικαιολογίες μετά την κατακραυγή, του τύπου ότι είχε κάνει αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν 30 ώρες, συνεπώς όλα καλά. Αυτό το «όλα καλά» του κ. Πολάκη, το ενστερνίστηκε πλήρως ο κ. Τσίπρας, ο οποίος για μια ακόμα φορά προσέφερε μανδύα κάλυψης στο εκρηκτικό του στέλεχος. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments