Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει αναφορικά με την πορεία για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να διεξαχθεί λόγω των περιορισμών που επιβάλουν τα υγειονομικά μέτρα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα να του επιτίθεται για αυτή την απόφαση και κόμματα της αντιπολίτευσης να προαναγγέλλουν συγκεντρώσεις.

“Εν μέσω πανδημίας κάποιοι μιλούν ακόμα και για πορεία Πολυτεχνείου, ρισκάροντας να μετατρέψετε μια πορεία τιμής, σε πορεία πόνου προς τις μονάδες εντατικής” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως “δεν θα συμμετέχετε σε καμία πορεία και δεν ενθαρρύνετε κανέναν να βρεθεί στο δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση”.

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού την ώρα που τόνιζε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει πορεία και πως θα αφήσει να γίνει μια λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου εξαπέλυσε ο Δηήμτρης Κουτσούμπας ο οποίος φώναξε στον πρωθυπουργό “δεν ντρέπεσαι;”.

Facebook Comments