Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν” και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση τελικά δεν συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα των δημοτικών σχολείων αύριο.

Αυτή η αλλαγή οφείλεται στο ότι η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνομώνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως έγινε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα ανακοινωνθούν αύριο από την κ. Κεραμέως.

Παπαευαγγέλου: Κρούσματα σε περιοχές που δεν είχαμε – Ίσως φταίει η συγκομιδή ελιάς

Για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου στην επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε πως αυτό μπορεί να σχετίζεται με τη συγκομιδή της ελιάς σε αυτές τις περιοχές.

Χαρακτηριστικά είπε πως: «Αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα. Κύρια χαρακτηριστικά η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αύξηση σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει όπως Φωκίδα, Μεσσηνία, Λέσβος και Κρήτη και ίσως να σχετίζεται με τη συγκομιδή ελιάς». 

Ν. Χαρδαλιάς: Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες, σημείωσε και επισήμανε πως για να καταφέρουμε να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις.

Υπενθύμισε ότι από σήμερα οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

Κατά αντιστοιχία, επισήμανε, προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν στις 20:30.

Facebook Comments